Składniki
4 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki z orzeszków ziemnych
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
200g owoców leśnych ( u mnie borówki, maliny i poziomki)
Cukier puder do posypania
Przepis
1. Jajka ubijamy z cukrem aż powstanie gęsta masa. Dodajemy obie mąki i ekstrakt waniliowy i mieszamy na wolnych obrotach.
2. Ciasto przekladamy do natłuszczonej foremki o średnicy 18cm. Posypujemy po wierzchu owocami i pieczemy w piekarniku nastawionym na 160st przez około 45min lub do suchego patyczka.
3. Wyjmujemy z tortownicy i przewracamy do góry dnem i posypujemy cukrem pudrem.
Olga Pi said:
Mąka z fistaszków? Brzmi pysznie:)
PolubieniePolubienie
gosienka said:
Oj jest pyszna 🙂
PolubieniePolubienie