Tagi

, , ,

zupa curry z kaczka

Składniki

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 łyżka oliwy

2 szklanki rosołu z kaczki i warzyw

1/2 łyżeczki ostrej, wędzonej papryki

mięso z kaczki z rosołu

1 puszka mleczka kokosowego

2 łyżeczki pasty curry (ewentualnie przyprawa curry)

1 łyżeczka sosu rybnego

2 pomidory

200g mieszanki warzyw

2 porcje makaronu ryżowego lub zwykłego

Etapy przygotowania

  1. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodać ostrą paprykę i curry i smażyć przez 1 minutę. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i smażyć kolejną minutę. Zalać rosołem i dodać mieszankę warzyw. Gotować 10min i dodać mleczko kokosowe i sos rybny. Gotować kolejne 10 min.
  2. Podawać z makaronem i kawałkami mięsa z kaczki.

 

Reklamy