Tagi

, , , ,

salatka z tunczyka kukurydzy i makaronu

Składniki

1 szklanka makaronu pełnoziarnistego penne lub świderki

185g tuńczyka w oleju z puszki, kawałki (jeśli wolicie może być z wody)

185g kukurydzy z puszki (świeża najlepsza jeśli macie)

1/2 czerwonej cebuli

3 łyżki majonezu (przepis tutaj)

sól, pieprz

2-3 ogórki kiszone (opcjonalnie)

Etapy przygotowania

1. Makaron ugotować według przepisu, odcedzić.

2. Do miski dodać makaron. Odsączyć kukurydzę i również dodać. Dobrze odsączyć tuńczyka i dodać do miski. Posiekać drobno cebulkę i razem z majonezem dodać do naszej sałaki. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

3. Jeśli dodajecie ogórki kiszone możecie pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Ja lubię po prostu sobie je zagryzać bez dodawania.

Reklamy